• CARRER FERRAN AGULLÓ, 5. 17002 GIRONA +34 972 412 180 +34 972 486 599

Un somriure sa durant les festes de Nadal

S’apropa el Nadal i arriben les reunions familiars o amb amics que, gairebé sempre, van acompanyades de menjars abundants.

Hem da gaudir-les, ja que és temps de descansar i aprofitar el temps amb aquells que estimem. Encara així, no podem oblidar-nos de la nostra salut bucodental en una època de l’any en que molts aliments poden ser perjudicials per a les nostres dents.

En aquest article, t’expliquem quins son els aliments més perjudicials que, possiblement, trobaràs sobre la teva taula de Nadal.

Sabem que és difícil evitar-los tots però, com a mínim, intentarem reduir la seva quantitat en la nostra habitual dieta nadalenca.

El torró

El torró és un dels aliments nadalencs per excel·lència que, en la majoria de menjars de Nadal, apareix com a postres.

El torró conté una gran quantitat de sucre, fet que pot provocar càries. A més a més, els torrons tous s’adhereixen a les dents i fan que sigui més difícil realitzar correctament el raspallat dental.

Pel contrari, els torrons durs no son tan perjudicials perquè no acostumen a tenir tant sucre. Encara així, son especialment poc recomanables per a persones amb ortodòncia. Mossegar aliments tan durs pot ser perjudicial per la ortodòncia.

Els dolços

Durant l’època nadalenca acostumem a consumir més dolços dels que estem acostumats. Xocolata, polvorons, bombons…és difícil no caure en la temptació.

Si gaudim dels dolços aquest Nadal, no oblidem raspallar-nos les dents immediatament després per a reduir la possibilitat de formació de càries.

Marisc

Al Nadal, son molts els afortunats que gaudeixen d’un menjar tan exquisit com el marisc.

Encara així, tal i com passa amb el torrons durs, hem de ser especialment vigilants amb la part externa d’aquests aliments perquè acostuma a ser molt rígida.

De nou, les persones que s’estiguin realitzant un tractament d’ortodòncia, hauran de tenir més cura que la resta.

Fruita gebrada

La fruita gebrada acostuma a aparèixer en diferents postres nadalencs. Aquest aliment conté un alt percentatge de sucre i, a més a més, la seva textura enganxosa fa que el raspallat dental sigui més difícil.

No oblidem raspallar-nos les dents i utilitzar fil dental si consumim fruita gebrada aquest Nadal.

Alcohol

L’alcohol seca la boca. Produir saliva manté la boca humida, fet que redueix el risc de càries i infeccions bucals.

A més, l’alcohol també pot provocar halitosi. Haurem de tenir especial cura amb les begudes que, més enllà de contenir alcohol també son carbonatades, com el cava o la cervesa.

Per últim, recomanem tenir especial cura amb la higiene dental durant els dies festius. Incloure un raspall de dents a la nostra bossa i ser constants amb el raspallat dental i l’ús de fil dental.

En especial, tinguem cura de la higiene bucodental dels més petits de la casa. Els nens, més enllà de ser els que millor ho passen durant aquestes dates tan especials, també son els que més dolços consumeixen.

Bon Nadal a tothom!

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment