• CARRER FERRAN AGULLÓ, 5. 17002 GIRONA +34 972 412 180 +34 972 486 599

¿Si em falta una dent que opcions tinc per reemplaçar??

Si per diversos motius vas perdre un o diversos dents, has de saber que és important reposar les dents perdudes, ja que tots tenen una funció específica en la masticació.
De no solucionar el problema anem a sobrecarregar les peces dentals restants, o aquestes mateixes peces adjacents podrien inclinar-se, ocasionant una mala mossegada

Creus que no és important? Mira com es veurien aquests famós artistes sense les seves dents!

L’especialitat odontològica encarregada d’aquest treball és la de Rehabilitació Oral, que combina en forma integral les àrees de pròtesi fixa, pròtesi removible, operatòria, oclusió i implantologia. Aquesta especialitat realitza el diagnòstic i pla de tractament adequat al pacient que vulgui recuperar la seva salut bucal. Així mateix aquesta especialitat estableix una estreta relació amb les altres disciplines de l’odontologia.

Depenent de l’espai deixat per aquests dents perdudes, i si hi ha o no dents adjacents a aquests espais, es poden proposar tractaments, per restaurar aquestes zones, com ho són els ponts, corones, pròtesis removibles o fins i tot l’ús d’implants dentals.

Què és una corona dental? I En quins casos es realitza?

Una corona dental és un Tractament protèsic que cobreix l’àrea d’1 peça dental que previament ha Estat preparada (desgastada) per poder Rebre la prótesis.En la majoria d casos és realitza Quan la peça dental ha Estat destruïda per Diferents Motius com càries ampliïs, fractures dentals què amenaça la salut de la dent.

Les corones són pròtesis que es col·loquen de manera fixa. A diferència de les pròtesis removibles, que es poden remoure diàriament, les corones es cimenten sobre les dents existents, i només un dentista pot extraerlos.Las corones dentals poden ser confeccionades de diferents tipus de materials com metall, metall-porcellana o de porcellana pura sent aquestes últimes les que proporcionen més estètica.

Què és un pont dental? Quins són els seus avantatges i desavantatges?

Un pont dental és un tractament protètic que va a reemplaçar una dent o dents que falten a unir-lo permanentment a les dents adjacents. Els ponts se solen utilitzar per reemplaçar una o més dents absents, i ocupen l’espai deixat pels mateixos. Un pont és una estructura ferulizada conformada per dues corones en les dents adjacents a l’espai sense dents, i les corones o dents artificials que reposaran les dents perdudes entre ells, aquestes dents artificials són també anomenats pòntics.

Un pont es fabrica a (desgastar) tallar les dents adjacents sobre els quals es construirà el pont que substituirà a la dent que falta i l’estructura dental desgastada dels pilars.
Els ponts dentals poden ser confeccionats de diferents tipus de materials com metall, metall-porcellana o de porcellana pura sent aquests últims els que proporcionen més estètica però són indicats en casos específics.

Un desavantatge dels ponts és el desgast (tallat) que es realitza a les dents adjacents a l’àrea edèntula ja que en diversos casos estan intactes i no necessitarien cap tractament.
Una recomanació molt important és que el pacient que utilitza un pont dental ha d’aprendre una tècnica de neteja adequada amb additaments especials per poder netejar bé sota el pont i mantenir la salut dels teixits adjacents, així com acudir a controls periòdics indicats per la seva dentista.

¿I els implants dentals?

D’altra banda els implants són substituts artificials de les arrels de les dents naturals. Són restauracions que es col·loquen a la boca de manera permanent. Les dents que es reemplacen són fixats o connectats a la part de l’implant el qual brinda el suport. Els implants dentals estan fets de titani i s’uneixen a les dents mitjançant un procés anomenat osteointegració. Llueixen i se senten com una dent natural.

 

Com pots veure, hi ha moltes possibilitats terapèutiques perquè tinguis una bona mossegada i un somriure bonica i saludable.Además recorda que aquests tractaments no són eterns i requereixen revisió i control periòdic per part de l’especialista ja que són pròtesis. Visita’ns!

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment