• CARRER FERRAN AGULLÓ, 5. 17002 GIRONA +34 972 412 180 +34 972 486 599

Sensibilitat dental: ¿Què és i com prevenir-la?

Ara que estem en ple estiu, més persones s’adonen de la sensibilitat que pateixen les seves dents. Al prendre gelats o begudes, és habitual sentir una petita molèstia a les dents. Aquesta sensació és, probablement, conseqüència de patir sensibilitat dental.

Tot i que moltes persones tenen una alta sensibilitat dental, poques saben quin és el seu causant. La sensibilitat dental és aquell dolor fort i curt que s’experimenta a totes les dents o només a una com a resposta a estímuls externs. Aquests poden ser el fred, la calor o l’acidesa.

El causant de la sensibilitat a les dents és el desgast o envelliment de l’esmalt dental. Això provoca que la cara interna de la dent acabi quedant de manera externa, fet que causa que la persona noti un petit dolor. El desgast de l’esmalt dental pot donar-se per diferents factors. El més comú és el fet de respallar-se les dents d’una manera massa agressiva.

Un altre dels factors que poden desencadenar sensibilitat a les dents és utilitzar un raspall amb els filaments massa durs. Sabies que els raspalls es divideixen segons si els seus filaments son tous, mitjans o durs? És improtant preguntar al  dentista quin tipus de raspall és l’indicat segons el nostre cas.

Una higiene dental pobra també pot generar sensibilitat dental, com també ho poden fer les pastes de dents abrasives. Aquestes pastes estan formades per uns sòlids que tenen l’objectiu de pulir les dents i la seva neteja. Les begudes àcides, massa ensucrades o carbonatades també poden provocar sensibilitat dental.

Des de Imatge Dental Girona, recomanem prevenir la sensibilitat dental sent constants en la nostra higiene dental i reduint el consum d’alguns refrescs carbonatats. Si ja pateixes sensibilitat dental aguda, recomanem que visitis el teu dentista per que t’aconselli sobre quin raspall i dentifrici utilitzar i quins aliments o begudes evitar.

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment