• CARRER FERRAN AGULLÓ, 5. 17002 GIRONA +34 972 412 180 +34 972 486 599

Pot afectar el refredat i la febre a la nostra salut bucodental?

Encara amb fred a la nostra ciutat, els virus del refredat i la febre segueixen entre nosaltres.

Existeix una llarga llista de remeis per fer front als seus desagradables símptomes, encara que alguns puguin portar-nos més problemes que solucions.

Algunes de les solucions que es presenten per millorar la nostra salut poden acabar per fer malbé les nostres dents.

Com podem combatre el refredat i mantenir la nostra salut oral?

Descongestionants

Els medicaments descongestionants ens ajuden a guanyar la batalla al degoteig nasal. Desafortunadament, no és la única reacció que experimenta el nostre cos si decidim prendre’ls.

La sequedat bucal es un dels efectes secundaris dels descongestionants. La reducció de saliva pot promoure el creixement de bactèries a la nostra boca. Aquesta situació pot degenerar en una possible malaltia de les genives o en caries dental.

Una possible solució a aquest problema és beure molta aigua quan estem refredats, així mantenim el nostre organisme hidratat i la nostra boca lubricada.

També podem estimular la producció de saliva utilitzant pastilles pel mal de gola o prendre gotes per la tos.

Gotes per la tos o pastilles pel mal de gola

Aquests remeis estan creats dissoldre’s lentament. Això significa que els mantenim durant un període de temps “llarg” fins que els seus components s’acomoden a les nostres dents, boca i gola. Alguns d’aquests poden ajudar a combatre els símptomes, però d’altres estan inclosos només pel seu gust.

El sucre, enemic de la salut de les nostres dents, és un component molt comú en aquest tipus de productes. El sucre pot conduir a la caries dental.

La millor opció és escollir remeis per la tos i el refredat sense sucre. Si utilitzem productes ensucrats, deurem assegurar-nos de rentar-nos les dents regularment per mantenir-los nets.

Un altre dels nostres deures és emfatitzar la importància de la higiene bucal en nens. Encara que el dentista pugui reparar la caries, és important prevenir abans de curar i evitar aquesta experiència.

Xarop per la tos i medicina liquida pel refredat

Tal i com succeeix amb les gotes i les pastilles per la tos i el mal de gola, els xarops i la medicina liquida pel refredat acostumen a contenir sucre.

Aquests líquids espessos i enganxosos poder deixar una capa gairebé imperceptible a les nostres dents que contribuirà a la caries dental.

Recomanem escollir pastilles o càpsules enlloc de medicaments líquids. Si no és possible, el nostre consell és prendre el medicament abans de menjar.

El fet de menjar i beure augmenta la producció de saliva, que ajuda a eliminar el sucre. Després d’ingerir aliments i líquids, deurem assegurar-nos de netejar bé les nostres dents. D’aquesta manera, estarem combatent no només el nostre refredat, sinó també els perills de la medicina ensucrada per la nostra salut.

Té calent

El té és un remei casolà utilitzat comunament per lluitar contra el refredat. El fet de que sigui una beguda calenta pot reduir el mal de gola, mentre que altres compostos del té poden ajudar al malestar estomacal, al mal de cap o altres símptomes.

El té calent és més recomanable que refrescs o altres begudes ensucrades. Encara així, no està exempt de perills per la nostra salut dental.

El té pot contribuir a erosionar les nostres dents. El té negre és especialment corrosiu i té un efecte més significatiu en les nostres dents que el té verd.

Si, a més a més, afegim sucre o mel, promourem la caries dental.

Què podem fer al respecte? Podem beure té amb una palleta. Aquest fet minimitza el contacte de la beguda amb les nostres dents. Utilitzar menys sucre ajudarà a prevenir els seus efectes negatius.

No ens oblidem de la importància de raspallar-nos les dents després d’ingerir aquesta beguda.

Suc de taronja

El suc de taronja i altres begudes cítriques suavitzen l’esmalt dental i la seva acidesa pot fer malbé les nostres dents.

Tal i com succeeix amb el té, el suc de taronja és una gran opció per lluitar contra el símptomes del refredat. Ric en vitamina C, ens pot ajudar a estimular el nostre sistema immunològic i a combatre la malaltia amb major eficàcia.

És imprescindible raspallar-nos les dents a consciencia després d’ingerir suc de taronja.

Deurem cuidar la nostra salut bucodental i general, protegint les nostres dents durant la temporada de refredats i grip.

Recomanem raspallar-nos les dents amb freqüència, beure aigua durant tot el dia i substituir el nostre raspall de dents un cop passi el refredat per a un nou i saludable inici.

 

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment