• CARRER FERRAN AGULLÓ, 5. 17002 GIRONA +34 972 412 180 +34 972 486 599

Fluor: ¿Per què és tan beneficiós?

El fluor és un element químic que trobem a la natura. A la taula periòdica, aquest micromineral pertany al grup dels halògens. En grec, halogen signicia “productor de sals”. Aquests elements, units a altres, tenen tendència a la creació de substàncies semblants a la sal.

Tot i que poden semblar elements extranys, trobem halògens en el nostre dia a dia. Segur que et seran familiars substàncies halògenes com, per exemple, el clor o el iode.

El fluor té una gran afinitat pel calci, fet que el fa essencial per a la formació d’ossos i pel manteniment de l’esmalt dental. A més, l’element és una de les principals substàncies que ajuda a prevenir i combatre la càries.

El fluor i la càries

Tot i que els especialistes encara no han pogut esclarir de quina manera el fluor fa d’actor preventiu contra la càries, les evidències científiques son clares. El micromineral combat la càries perquè fa que l’esmalt dental sigui més ressistent als atacs dels àcids.

El fluor és beneficiós fins i tot abans de l’erupció de les dents dels bebés perquè l’element es concentra als ossos i dents durant el desenvolupament. Això fa que, al futur, les dents del nen tinguin un esmalt més resistent. D’altra banda, el fluor aporta beneficis a l’edat adulta. L’element segueix enfortint l’esmalt de les dents que ja han erupcionat.

Aquesta substància també altera la formació de placa bacteriana sobre la superfície de les dents. Afovereix la remineralització de l’esmalt, combat l’erosió de les dents i afavoreix a la reconstrucció dels cristalls de calci i fosfats, que son minerals de la dent.

Aliments amb fluor

Probablement, ja coneixeràs col·lutoris o dentífricis amb fluor. I a Imatge Dental Girona recomanem que preguntis al teu dentista sobre aquests productes. ¿Però sabies que el fluor també es troba a alguns aliments? Si els consumim, podrem enfortir l’esmalt de les dents.

Alguns d’aquests aliments son el marisc, peix, espinacs, col, enciam, tomàquets, llenties i brots de soja. El micromineral també es troba a begudes ocm el té o cafè. Tot i això, recordem que no és recomanable prendre aquestes begudes en massa quantitat ja que tenyeixen les dents.

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment