• CARRER FERRAN AGULLÓ, 5. 17002 GIRONA +34 972 412 180 +34 972 486 599

Els efectes de las nàusees en la teva salut oral

Sentir-se nauseabund no és agradable però, en molts casos, és inevitable.

Patir un virus estomacal, haver menjat quelcom que no ens hagi fet bé o altres tipus d’afeccions poden causar nàusees.

És important saber que patri nàusees pot afectar a la nostra salut oral. És per aquest motiu que és imprescindible cuidar de la nostra boca quan patim aquests episodis.

Causes de les nàusees

Existeix un gran nombre de causes per les que ens pot fer mal l’estomac i provocar nàusees.

Hi han moltes dones que durant el seu embaràs i especialment els primers mesos, pateixen episodis de marejos, malestar i vòmits regulars.

Altres pateixen un tipus de dolència més severa anomenada hiperemesis gravídica, caracteritzada per nàusees i vòmits constants durant tot l’embaràs.

Una altra raó per la que ens podem sentir constantment marejats o nauseabunds pot ser si pateix alguna altre afecció com vesícula biliar, una ulcera o altres afeccions al cap o cervell.

Les nàusees també poden aparèixer quan patim un altre dolor, si ens sentim estressats o prenem algun tipus de medicació que provoqui aquest efecte secundari.

Hi ha persones que poden arribar a experimentar nàusees quan visiten al seu dentista. Aquesta situació pot estar causada per una mala experiència passada.

Els vòmits i la salut oral

La bilis i els àcids que pugen des del nostre estomac fins la boca per a ser expulsats poden causar danys a les nostres dents, genives i gola.

És important cuidar la nostra boca, fins i tot quan no ens trobem bé. Després de vomitar, deurem esbandir la nostra boca amb aigua i utilitzar col·lutori amb fluorur.

Deurem tenir en compte que raspallar-nos les dents immediatament després de vomitar pot causar problemes addicionals.

Els àcids del nostre estomac debiliten l’esmalt de les nostres dents, raó per la qual raspallar-los de manera immediata els pot erosionar.

Recomanem raspallar les nostres dents amb una pasta que contingui fluorur.

Vomitar freqüentment pot tenir efectes negatius per la nostra salut oral.

Afeccions com la sequedat, la vermellor a la boca i llengua, dolors crònics a la gola o l’erosió de l’esmalt que protegeix les nostres dents sons alguns d’aquests efectes.

L’erosió augmenta el risc de caiguda de les dents, causant cavitats i sensibilitat dental.

Els perjudicials fluids produïts pel reflux son molt àcids i poden tenir un gran impacte negatiu en la nostra salut.

El reflux pot empitjorar si seguim hàbits de vida perjudicials com fumar, beure, abusar de la medicació o no cuidar de la nostra alimentació.

Quan l’àcid arriba a la nostra boca a través de l’esòfag, pot provocar erosió en el nostre esmalt dental.

Recomanem que, en cas d’experimentar reflux, esperem fins a 30 minuts després de cada episodi per a raspallar-nos les dents.

Els professionals de la odontologia podem recomanar diferents opcions de tractament per a evitar la erosió de les nostres dents.

T’aconsellem que demanis cita al teu dentista per a conèixer quin tractament és el que millor correspon al teu cas.

Medicació per a evitar les nàusees

Alguns medicaments recomanats per a evitar les nàusees poden tenir efectes secundaris que poden impactar negativament a la nostra salut oral.

La sequedat bucal és un efecte secundari comú quan ens mediquem, reduint la quantitat de saliva de la nostra boca.

Més enllà de ser desagradable, la sequedat pot incloure afeccions orals com inflamació o irritació, augmentat el risc de patir gingivitis, caries o infeccions.

La inflamació de les genives és un altre efecte de la medicació, que pot causar un augment del risc de patir periodontitis o el creixement de bactèries.

Certs medicament poden causar ulceres de boca. Aquestes poden arribar a ser molt doloroses o difícils de tractar.

És important visitar la nostra clínica dental de confiança si notem que les nàusees estan afectant a la nostra salut oral.

Un tractament adequat i una cura regular pot ajudar a frenar alguns dels efectes negatius a la nostra boca i assegurar una millor salut bucodental.

 

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment