• CARRER FERRAN AGULLÓ, 5. 17002 GIRONA +34 972 412 180 +34 972 486 599

  • Home
  • Blog
  • Uncategorized @ca
  • El raspallat no és suficient! Tècniques d’higiene dental que haurien de formar part de la teva rutina

El raspallat no és suficient! Tècniques d’higiene dental que haurien de formar part de la teva rutina

La placa dental es una capa pràcticament invisible formada per bactèries, gèrmens i restes d’aliments. Aquesta fina capa s’acumula sobre la superfície de les nostres dents i genives.

La placa fa que aquestes s’envermelleixin, s’inflin o sagnin.

Si no aconseguim eliminar-la a diari, aquesta acaba produint toxines que afecten a la nostra salut bucodental provocant malalties com la gingivitis o, periodontitis i fer malbé dents i mandíbula.

La placa dental també és la principal causant de caries, irritació o mal alè.

Creure que amb el raspallat de les nostres dents és suficient per a protegir-los de la placa és un error.

Existeixen diverses opcions al mercat per a complementar la feina del nostre raspall de dents. Deurem incorporar a la nostra rutina diària noves tècniques d’higiene dental complementaries al raspallat per tal de lluir un somriure sa.

La línia de les genives, els espais interdentals, les parets de la boca o la llengua son zones a les quals el raspall no arriba fàcilment.

Neteja lingual

La llengua és una de les parts de la boca on trobem major acumulació de bactèries. Per tant, no ens hem d’oblidar d’ella.

La seva correcta neteja és fonamental per a prevenir possibles malalties dentals.

Per a netejar la nostra llengua, haurem d’utilitzar un raspall lingual. Arrossegarem, des de darrere fins a davant, per a eliminar la capa blanquinosa que cobreix la nostra llengua.

Aquesta capa està formada per restes de menjar, mucositat, saliva o bactèries i es molt important mantenir-la controlada per tal de gaudir d’una correcta salut bucodental.

Col·lutori

Ens hem de esbandir un mínim de dos cops al dia amb col·lutori. Aquest reforçarà la feina del raspallat i ens ajudarà a mantenir en bon estat les nostres dents i genives.

Neteja interdental

Per acabar amb les restes que es colen entre les nostres dents haurem de recórrer a l’ús de fil dental. L’espai entre les nostres dents es massa estret com per poder eliminar les restes de menjar i placa bacteriana amb el raspall de dents.

També podem ajudar-nos de raspalls interdentals per a espais més amplis.

Totes aquestes tècniques complementaries al raspallat ens ajudaran a millorar la higiene de la nostra boca però, per aconseguir una boca 100% neta i sana haurem de visitar el nostre dentista de confiança per tal de realitzar una neteja professional.

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment