• CARRER FERRAN AGULLÓ, 5. 17002 GIRONA +34 972 412 180 +34 972 486 599

El raspall de dents i la seva cura

El raspall de dents és la eina principal que tenim per a mantenir una bona salut bucal.

És per aquest motiu que és tan important realitzar un correcte manteniment del raspall per a que el seu funcionament sigui d’allò més òptim.

Compartim amb tu alguns consells per a la seva conservació, per evitar que s’acumulin les indesitjables bactèries i per a que desenvolupi la seva funció en les millors condicions.

Per començar, el raspall s’ha de netejar després de raspallar-nos les dents. La seva neteja consistirà en deixar caure aigua sobre el raspall per a eliminar la pasta de dents i les restes de menjar que s’hagin pogut acumular.

L’hem de deixar assecar-se en vertical, amb el capçal a la part superior per evitar que la humitat provoqui l’acumulació de microorganismes. Per prevenir infeccions creuades, és recomanable no deixar el nostre raspall en contacte amb altres raspalls de dents.

Encara que sembli obvi, és important no compartir el raspall de dents. Raspallar-se amb el raspall d’una altre persona augmenta considerablement el risc de contraure infeccions degut a l’intercanvi de fluids i microorganismes.

La vida útil d’un raspall de dents d’ús diari és, aproximadament, de tres mesos. S’ha de canviar el raspall cada trimestre de l’any.

En el cas que el raspall presenti un aspecte gastat, s’haurà de canviar per tal de garantir una correcte higiene bucal.

També s’haurà de reemplaçar si has patit cap malaltia com un refredat, la grip o infecció bucal. El gèrmens poden quedar-se al raspall i reactivar la infecció.

Per a mantenir el teu raspall de dents en bones condicions, acostuma’t a rentar-te les mans abans i després de utilitzar-lo. Així evitaràs la transmissió de bactèries i microorganismes.

Per últim, si viatges, hauràs de protegir el teu raspall per a evitar que perdi la forma. Per fer-ho, pots utilitzar un protector de plàstic durant el viatge, netejant-lo bé abans del seu següent ús.

 

 

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment