• CARRER FERRAN AGULLÓ, 5. 17002 GIRONA +34 972 412 180 +34 972 486 599

Coneix les diferents malalties bucodentals

La boca és una de les parts del cos que més estímuls rep a diari.

Alguns d’aquests estímuls son els canvis de temperatura, la contaminació, els virus i altres que, a diferencia dels anteriors, son provocats per nosaltres mateixos.

El consum d’alcohol, el tabac o beure massa cafè. Si no mantenim una higiene dental correcta, podem provocar l’aparició de malalties bucodentals.

Lluir un bon somriure és important, però és clau que aquest es mantingui sa.

Les malalties bucals no afecten només a les dents, si no també a les genives, la llengua o les mucoses.

Malalties bucodentals més freqüents

Càries

Es tracta d’una malaltia bucal d’allò més comú arreu del món. Les càries son esquerdes que es formen sobre les dents a partir de bactèries presents a la boca.

Les càries es prevenen mantenint una correcte higiene dental. És a dir, raspallar-se les dents 2 o 3 vegades i visitar la nostra clínica dental de manera periòdica.

Gingivitis

El sagnat de les genives apareix com a resultat de l’acumulació de placa bacteriana a aquesta part de la boca.

Els principals símptomes de la gingivitis és el vermellor de les genives i el sagnat d’aquestes quan ens raspallem les dents. Per a prevenir aquesta malaltia és essencial utilitzar seda dental i mantenir una higiene dental correcte i constant.

Recomanem, també, l’ús de col·lutori per tal de combatre les bactèries de manera més intensa.

Periodontitis

Aquesta malaltia bucodental acostuma a aparèixer com a resultat d’una gingivitis mal tractada. La periodontitis no afecta només a les genives, si no que també genera conseqüències negatives a l’ós.

Deteriora l’estat de l’ós provocant la caiguda de peces dentals. Els seus símptomes inicials son molt semblants als de la gingivits.

Halitosi

Malaltia coneguda com mal alè. Les causes que la provoquen son d’allò més diverses.

Algunes d’elles estan relacionades amb una incorrecte higiene dental, la presencia de bactèries, l’hàbit de fumar o com a conseqüència d’altres tipus de malalties.

Càncer de boca

Els principals causants del càncer de boca son el tabac i l’alcohol.

És essencial mantenir uns hàbits de higiene bucodental correctes i visitar freqüentment la nostra clínica dental de confiança.

La cura de la nostra higiene dental és clau a l’hora de prevenir totes aquestes patologies. Sense dubte, la principal arma de prevenció.

També serà imprescindible visitar el nostre dentista un mínim de dos cops a l’any.

Cuida del teu somriure!

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment