• CARRER FERRAN AGULLÓ, 5. 17002 GIRONA +34 972 412 180 +34 972 486 599

Coneix la xerostomia

La xerostomia o síndrome de la boca seca es presenta quan no comptem amb la suficient saliva com per mantenir la nostra boca humida i hidratada.

Afecta a, aproximadament, un 20-30% de la població. Les persones majors de 50 anys acostumen a ser més propenses a patir aquest síndrome.

Causes de la xerostomia

La sequedat bucal pot ocasionar-se quan les glàndules de la boca que s’encarreguen de produir saliva no treballen adequadament. Les causes poden ser molt diverses.

Des de l’estrès, el consum de certs medicaments, diferents teràpies contra el càncer, malalties sistèmiques, trastorn de les glàndules salivals o l’hàbit de fumar.

Quins son els seus símptomes?

Tots podem experimentar episodis en els que sentim la boca seca. Encara així, és important adonar-nos quan es pot estar patint un problema real.

Els símptomes de la xerostomia poden aparèixer com una sensació enganxosa i seca en la boca o la gola, problemes a l’hora de mastegar o ingerir aliments, sentir la llengua seca, mal alè o llagues bucals.

Els seus símptomes també poder aparèixer en sensacions de cremor o dolor a la llengua, fissures als llavis o caries.

Com podem minimitzar la sequedat bucal?

Beure aigua freqüentment i durant els menjars és important per minimitzar els seus efectes. Haurem d’evitar les begudes que continguin cafeïna com el cafè i el té.

Com en qualsevol altre cas, el consum de tabac i alcohol només portarà efectes negatius a la nostra salut.

Podem provar de mastegar xiclet o menjar caramels sense sucre per a estimular el flux de saliva. Haurem d’evitar el sucre, els aliments àcids i els menjars picants.

Intensificar la nostra higiene bucodental és clau per a millorar la nostra salut bucodental.

Quin és el seu tractament?

El tractament dependrà dels factors que estiguin ocasionant el problema.

Llavors, variarà en cada cas.

Per aquest motiu, és recomanable visitar la nostra clínica dental de confiança per a determinar la causa i poder actuar amb temps.

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment