• CARRER FERRAN AGULLÓ, 5. 17002 GIRONA +34 972 412 180 +34 972 486 599

Com ens hem de raspallar les dents?

El raspallat dental és la tècnica per a remoure i eliminar la placa bacteriana de la nostra boca. D’aquesta manera, evitem infeccions a les genives i a les dents.

Existeixen dos tipus de raspallat, l’elèctric i el manual.

Higiene dental amb un raspall elèctric

El nostre consell és que escolliu un raspall amb un capçal rodó i amb els fils simètrics.

A l’hora de raspallar-vos les dents, haureu de posicionar el capçal del raspall entre la geniva i la dent. El raspall elèctric realitzarà els moviments rotatoris sol.

Recordeu passar el raspall elèctric per totes les parets de les vostres dents. És important que no us oblideu de la cara interna per a que la higiene dental sigui completa.

T’aconsellem canviar el capçal del raspall elèctric cada, aproximadament, 4 mesos. Per a que el raspallat sigui complet, és important que els filaments del raspall no estiguin separats.

Higiene dental amb un raspall manual

Per començar, us aconsellem utilitzar un raspall amb filaments suaus o mitjos.

Si us raspalleu amb raspall manual, haureu de recolzar els filaments sobre el marge entre la geniva i la dent. Haureu de realitzar moviments circulars, “escombrant” la placa entre la geniva i la dent.

Us recomanem invertir més temps en les parets internes de les dents. Es tracta de la zona que toca amb la llengua i el paladar, molt difícil d’accedir i realitzar una correcta higiene dental.

Aconsellem canviar el raspall de dents cada 3 mesos. Si no ho fem, el raspall serà cada cop menys efectiu per a treure la placa acumulada entre les dents i les genives.

El raspallat més important del dia és el que realitzem abans de anar a dormir. Encara així, haurem de raspallar les nostres dents sempre que ingerim aliments per aconseguir gaudir d’una excel·lent higiene dental.

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment