• CARRER FERRAN AGULLÓ, 5. 17002 GIRONA +34 972 412 180 +34 972 486 599

CIRURGIA REGENERATIVA ÒSSIA

Cirurgia Regenerativa Òssia “M'han dit que no tinc os per posar-me implants dentals”. Aquesta és una de les afirmacions que més escoltem en l’exercici de la cirurgia i la implantologia oral, ja que quan es perd una peça dental i no es substitueix dins d'un temps límit, el nostre organisme inicia un procés de lisi o reabsorció de l'os que es troba sense càrrega o sense ús aparent. Aquesta pèrdua de la massa òssia per falta d'ús s'anomena atròfia, i no és més que la desaparició de l'os que contenia una o varies peces dentals que no s'han reemplaçat en un termini de temps oportú, que sol ser entre els primers dos i sis mesos després de la seva extracció.

Amb freqüència trobem obstacles anatòmics que dificulten la col·locació dels implants dentals, però sens dubte, el més comú és la manca de massa òssia per atròfia. En els darrers vint anys d'exercici professional hem pogut viure i gaudir de la investigació i dels avenços tecnològics de la medicina i podem dir que és difícil que un pacient, avui en dia, no trobi solució per a la pèrdua de l'os. Podem empeltar os del mateix pacient (tret d’altres parts anatòmiques com la seva branca mandibular, la barbeta o el maluc) o bé d’un altre individu tractat degudament i emmagatzemat en bancs d'os pel seu ús generalitzat en medecina i odontologia. També podem recórrer a l'os d'altres espècies com l'os boví, que durant molts anys ha demostrat ser una valuosa alternativa a la cirurgia òssia regenerativa i als materials totalment sintètics, que serveixen de pilar per a que el nostre organisme s'estimuli i regeneri gran part de l'os perdut. Per descomptat, tot això desenvolupat i posat en les mans adequades genera la satisfacció de tornar a un pacient la seva qualitat de vida mitjançant la restitució de la funcionalitat perduda, ja que un implant dental es comporta funcionalment com una dent natural.
En els darrers vint anys d'exercici professional hem pogut viure i gaudir de la investigació i dels avenços tecnològics de la medicina i podem dir que és difícil que un pacient, avui en dia, no trobi solució per a la pèrdua de l'os. Podem empeltar os del mateix pacient (tret d’altres parts anatòmiques com la seva branca mandibular, la barbeta o el maluc) o bé d’un altre individu tractat degudament i emmagatzemat en bancs d'os pel seu ús generalitzat en medecina i odontologia. També podem recórrer a l'os d'altres espècies com l'os boví, que durant molts anys ha demostrat ser una valuosa alternativa a la cirurgia òssia regenerativa i als materials totalment sintètics, que serveixen de pilar per a que el nostre organisme s'estimuli i regeneri gran part de l'os perdut.

Per descomptat, tot això desenvolupat i posat en les mans adequades genera la satisfacció de tornar a un pacient la seva qualitat de vida mitjançant la restitució de la funcionalitat perduda, ja que un implant dental es comporta funcionalment com una dent natural.

CIRURGIA LÀSER

Cirurgia de teixits tous amb làser

Una intervenció quirúrgica amb làser habitualment és menys dolorosa, disminueix el sagnat i no necessita punts de sutura.

El làser de díode té nombroses aplicacions en l'especialitat de la cirurgia bucal i és utilitzat preferentment per a realitzar intervencions quirúrgiques sobre els teixits tous. En endodòncia, implants dentals i periodòncia, el fem servir pel seu important efecte bactericida.

Així doncs, el làser ens permet practicar petites cirurgies de teixits tous sense dolor post operatori ni sagnat, el que resulta molt valuós en les plàsties gingivals.

CIRURGIA PLÀSTICA GINGIVAL

Cirurgia Plàstica Gingival La cirurgia plàstica de les genives requereix un gran coneixement de l'anatomia vascular i el comportament dels teixits de la cavitat oral.

A Imatge Dental Girona podem solucionar gairebé tots els defectes estètics i de salut gingival que es presenten per retracció de la geniva o petites atròfies dels maxil·lars.En la primera imatge, observem l'enfonsament de la geniva i la gran altura de les fundes del lateral i el caní de les dents de la zona dreta. En la segona, mitjançant la plàstia de les genives i unes correctes fundes, tornem al volum i contorn natural.

SEDACIÓ

Por o ansietat als tractaments odontològics?

La sedació és una combinació d'un medicament que ajuda a relaxar-se (sedant) i a bloquejar el dolor (anestèsic).

Molts pacients són reticents als diferents tipus de tractaments odontològics, ja sigui per ansietat o per experiències negatives en el passat. A Imatge Dental Girona li oferim un servei de sedació conscient de la mà d'un metge especialista en anestesiologia, que permet relaxar els nostres pacients d'una manera segura i eficaç, abans i durant el tractament odontològic.
La necessitat de manejar el pacient que se sotmet a una cirurgia bucal sense ansietat, tensió, por ni dolor planteja la possibilitat d'utilitzar una sedació.

Aquest procediment li permet recuperar-se ràpidament i reprendre les seves activitats en poc temps.

Els tractaments amb implants dentals són els que més demanen sedació per part dels nostres pacients.